16.9.15

Μετακόμιση? Κάντε την όσο πιο εύκολη γίνεται!

Επειδή αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε φάση μετακόμισης, τι πιο φυσικό από το να ψάχνω τρόπους για να την κάνω όσο πιο ανώδυνη γίνεται. Γι' αυτό και βρήκα μερικά καλά κόλπα που μπορεί να με βοηθήσουν ώστε να έχω γρήγορο αποτέλεσμα και στο πακετάρισμα αλλά ακόμα βασικότερα στο ξεπακετάρισμα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

 
 
 
Να λοιπόν 7 βασικοί κανόνες να ακολουθήσεις αν χρειαστεί και συ να μετακομίσεις.


Κανόνας 1

Τύλιξε τα γυαλικά με ρούχα, πετσέτες και διάφορα υφάσματα που δεν χρησιμοποιείς άμεσα για να τα προστατέψεις από σπασίματα. Μια πολύ έξυπνη ιδέα τώρα που ο καιρός είναι ακόμα καλός είναι να χρησιμοποιήσεις και τις αθλητικές κάλτσες σου για τα ποτήρια. Τα πιάτα μπορείς να τα τοποθετήσεις και κάθετα όπως στην πιο κάτω φωτογραφία, καθώς οι απώλειες είναι κατά κοινή ομολογία λιγότερες. 
 


Κανόνας 2

Πάνω στα κουτιά, στις ταμπέλες που γράφεις τι περιέχει το καθένα, σημείωσε και το δωμάτιο για το οποίο προορίζεται αυτό. Έτσι, οποιοσδήποτε βοηθήσει στη μετακόμιση - σίγουρα θα χρειαστούν αρκετοί! - θα ξέρει που να τοποθετήσει το κουτί που μεταφέρει ώστε να μη στοιβαχτούν όλα σε ένα δωμάτιο. Αν θες να το εξελίξεις ακόμα περισσότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και διαφορετικά χρώματα ταινίας στα κουτιά ανάλογα με το δωμάτιο, κόκκινο για το υπνοδωμάτιο, πράσινο για την κουζίνα κλπ κλπ...Κανόνας 3 

Αν πρόκειται να βγάλεις τα συρτάρια από τη συρταριέρα σου για να μειώσεις το βάρος της κατά τη μεταφορά, δεν υπάρχει λόγος να τα αδειάσεις! Συσκεύασέ τα σαν να είναι τα ίδια κουτιά, σταθεροποιώντας απλά το περιεχόμενό τους.

Κανόνας 4

Τοποθέτησε σε μικρά ναύλον βίδες και τα υπόλοιπα από κάθε έπιπλο που θα χρειάζεται ξανά συναρμολόγηση και κόλησσέ τα πάνω στο ίδιο με ταινία ώστε να ξέρεις για πιο πράγμα προορίζεται. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα καλώδια από τις συσκευές του σπιτιού. Για ακόμα μεγαλύτερα ευκολία, βγάλε μία φωτογραφία πρίν τα ξεσυνδέσεις, σίγουρα θα αποδειχθεί πολύτιμη βοηθός!

Κανόνας 5 
Μάζεψε τα ρούχα με τις κρεμάστρες όπως δείχνει η φωτογραφία! Γλιτώνεις κόπο και χρόνο τόσο στο πακετάρισμα όσο και στο ξεπακετάρισμα!

Κανόνας 6
Ξεφορτώσου πράγματα που έχεις να χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον 3 χρόνια. Τώρα είναι η ώρα! Χάρισε ρούχα, παπούτσια και ότι άλλο σε φίλους ή σε ιδρύματα που τα χρειάζονται περισσότερο από ... την ντουλάπα σου. Κανόνας 7

Και φυσικά ... μην ξεχάσεις να βγάλεις το ψυγείο από την πρίζα από την προηγούμενη μέρα της μετακόμισης ώστε να προλάβει να κάνει απόψυξη και να αποφύγεις τις εκπλήξεις! Δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις μαζί με τ' άλλα και σφουγγάρισμα σπιτιού και κλιμακοστασίου!Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!