3.9.15

Μια τούρτα σοκολάτα για τα γενέθλια!

Παρόλο που η περίοδος δεν μας επιτρέπει ιδιαίτερες εκδηλώσεις για τα δεύτερα γενέθλια των μικρών μας, μια τουρτίτσα λόγω της ημέρας είναι απαραίτητη. Η συνταγή αρκετά εύκολη, ιδιαίτερα η κρέμα σοκολάτας, και το πεντεσπάνι καρυδόπιτα που γευστικά του ταιριάζει πολύ! Λίγη προσοχή μόνο στο κόψιμο της βάσης καθώς η καρυδόπιτα είναι πολύ αφράτη.


Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

Για το πεντεσπάνι - καρυδόπιτα
  • 7 αυγά (κρόκους και μαρέγκα)
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες 
  • 15 κουταλιές σούπας βραστό νερό
  • 5 κουταλάκια κοφτά baking powder
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού 
  • 1 κούπα τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
Για την κρέμα σοκολάτα
  • 2 κουτάκια morfat φυτική σαντιγύ
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη 
  • 2 βανίλιες
  • 1-2 κουταλιές μερέντα (προεραιτικά)
Για την γκανάζ σοκολάτας 
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι  

Πεντεσπάνι - Καρυδόπιτα

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και μετά προσθέτουμε τις βανίλιες, το νερό, την baking powder, το ξύσμα, το αλεύρι, το καρύδι και τέλος τα ασπράδια μαρέγκα (με κουτάλα και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω). Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι με το οποίο θα το τρυπήσουμε δοκιμαστικά καθαρό). Η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε περίπου 28-30 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε 2 ή 3 επίπεδα ανάλογα το ταψί που χρησιμοποιήσαμε. 

Κρέμα σοκολάτα 

Χτυπάμε τη morfat 7-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει, ρίχνουμε το γάλα, τις βανίλιες και τη λιωμένη κουβερτούρα και έτοιμη!
Στρώνουμε ένα πεντεσπάνι και μετά κρέμα και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία ή δύο φορές ανάλογα με τον αριθμό των κομματιών καρυδόπιτας. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου μια ώρα και ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας.

Γκανάζ σοκολάτας 

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και περιχύνουμε με το γάλα.
Ζεσταίνουμε το μίγμα σε κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να κρυώσει (κατά διαστήματα).

Στρώνουμε τη γκανάζ στην τούρτα με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε για ντεκόρ πουράκια caprice ή kit kat (πριν παγώσει η γκανάζ).






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας!